Bloggarkiv

tisdag 21 oktober 2014

Johannes Uppenbarelse

Jag börjar med att gå igenom Uppenbarelseboken från slutet mot början,
eftersom tidsföljden blir klarare då.
Slutet är nämligen klarare kronologiskt än början på Boken är.

Vissa saker kan inte ske före andra, t ex så kastas Draken inte i eldsjön
före Tusenårsriket, utan definitivt efteråt. Däremot fängslas han före Tusenårsriket i Avgrunden.

Som exempel på detta står det klart att det står två Slag, ett är Harmageddon före Tusenårsriket,
och involverar Odjuren-Antikrist.
och det andra är slaget på Höga slätten som sker efter Tusenårsriket och gäller Draken
och Gog och Magog från jordens fyra hörn.

Alltså, för att börja med slutet.
Jag skriver detta kort om skeendet när Gud har vunnit seger över Odjuren/Antikrist, Babelsskökan,
nya himlar och en ny jord, och Nya Jerusalem som kommer ner från himlen.
Guds segrar illustreras med Sjunde Inseglet, men ännu mer genom Sjunde Basunen och Sjunde Vredesskålen. Och så Lammets bröllop.

Jorden och Världen  förändras radikalt fysiskt och går under:



Innan detta kan träda ikraft har Domen avkunnats mot Draken och hans arméer, samt de människor som in i det sista ställer sig på djävulens sida. Här är det som Draken och hans anhängare fängslas och kastas i eldsjön.

Sjätte Sigillet står tidigare i Boken, Upp 6:12 ff. Här sker stora omvälvningar med Jorden och människorna blir skräckslagna när de inser att Domen står för dörren:

När de fysiska omvälvningarna håller på, sker detta:

 15 Kungarna på jorden, stormännen och härförarna, de rika och de mäktiga, alla slavar och fria, gömde sig i hålor och bland bergsklyftor, 16 och de sade till bergen och klipporna: "Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. 17 Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?"

 12 Och jag såg när Lammet bröt det sjätte sigillet. Då blev det en stor jordbävning. Solen blev svart som en sorgdräkt, och hela månen blev som blod. 13 Himlens stjärnor föll ner på jorden, som när ett fikonträd fäller sina omogna frukter, när det skakas. 14 Och himlen försvann som när en bokrulle rullas ihop, och alla berg och öar flyttades från sin plats. 

Dessförinnan så sker Slaget på Höga slätten på jorden, och omringningen av Den Heliga och Älskade Staden, vilket Jesus och hans heliga härar besegrar.

För att detta slag ska kunna inträffa, har Draken efter de Tusen åren, släppts upp ur Avgrunden och har raggat upp folken från Jordens fyra hörn att samlas på Höga Slätten där Heliga Staden ligger.

Här ligger de Tusen åren, där kristna ur Första uppståndelsen får vara kungar och döma. Oklart om alla 144000 får vara med och döma, men några får det, främst då de 24 äldste som får sitta på 24 troner och döma.
Till Tusenårsriket hör också att Jesus vallar folken på jorden med en järnstav. Det blir alltså ett strängt kommando, som de antikristna folken knappast gillar, utan tvärtom blir de ännu mer fientliga. Därför som Draken senare får med sig människor i ett antal som "havets" sand, borde kanske vara havsstrandens sand.

Apropå talet 144000, så visar det sig att 144000 dagar är lika med 400 år om jag räknar att ett år är 360 dagar, vilket Dan Johansson kallar det profetiska året. Tänker nu på israeliternas vistelse i Egypten, vilken dock skulle uppgå till 430 år.
144000 talet involverar talen 12 och 10. 12-talet ingår i det antika räknesättet med 60 som bas, 360 grader på en cirkel vilket från början var horisontens cirkel eller planeternas cirkel som utgjorde året. 10-talet är Västerlandets räknesätt och ingår i både 100, 1000, 10000 etc.
144000 är kombinationen av 12 x 12 x 10 x 10 x 10 = 12x12x1000 = 144000.
144000 är talet för Fulltalighet.

Innan Tusenårsriket kan inledas, så har Odjuren / Antikrist (människor) besegrats, liksom deras arméer vid Harmageddon.
Men härarna dödar Jesus med sin muns anda / med svärdet ur ryttarens mun.
Och deras kroppar på slagfältet vid Megiddos slätt, äter fåglarna upp - antagligen asätare som gamar.

Plågorna i Apokalypsen drabbar å ena sidan Kristi alla fiender, Antikrist/Odjuren och människor på deras sida. Jag har kommit på ..... som passar in på detta: 1. De sju vredesskålarna som hälls ut över Odjurets rike, 2. Den femte basunen som involverar endast de som inte är märkta med Guds sigill,
3. En sak till, men minns inte nu. De som har Odjuets märke. Vilket är samma som Femte Basunen.

Skada inte havet och träden och gräset förrän vi märkt de troende med Guds sigill. De sigillmärkta var 144000 samt så ser Johannes en stor vitklädd skara som ingen kunde räkna.

 1 Sedan såg jag fyra änglar stå vid jordens fyra hörn och hålla tillbaka jordens fyra vindar, så att ingen vind skulle blåsa över jorden eller över havet eller mot något träd. 2 Och jag såg också en annan ängel med den levande Gudens sigill stiga upp från öster. Han ropade med hög röst till de fyra änglarna som hade fått makt att skada jorden och havet: 3 "Skada inte jorden eller havet eller träden, förrän vi har satt sigill på vår Guds tjänare, på deras pannor." 4 Och jag hörde antalet av dem som var försedda med sigill: etthundrafyrtiofyra tusen ur Israels alla stammar,

Å andra sidan så drabbas ju de kristna utav förföljelse och död genom Odjurens välde. Så detta är ju de kristnas Vedermöda. En prövning av de troendes uthållighet.
Jesus säger: Efter den tiden skall det bli ett stort lidande och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Djävulen ska försöka locka till och med de heliga vilse. Här uttalar ju Jesus klart att även de kristna får vara med om den stora Bedrövelsen, som Vedermödan kallas i Bibel 1917.
Det heter att det är dessa (stora vita skaran) som kommer ur den Stora Bedrövelsen. Han ska torka alla tårar från deras ögon

Kap 7 vers 9. Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folkslag och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i händerna.
13 En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" 14 Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden (andra översättningar: det stora lidandet, den stora bedrövelsen, vedermödan), och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.
15 Därför står de inför Guds tron och tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen skall slå upp sitt tabernakel över dem. 16 De skall aldrig mer hungra eller törsta, inte heller skall solen eller någon annan hetta träffa dem. 17 Ty Lammet som står mitt för tronen skall vara deras herde och leda dem till livets vattenkällor, och Gud skall torka bort alla tårar från deras ögon."

Här står det klart att Vedermödan är det lidande som de troende drabbas av genom Antikrists välde.
De fientliga människorna drabbas av lidande genom Guds straff och ..... . Från dessa straffdomar är de kristna undantagna.




















Uppryckandet (the Rapture) sker:
1. Före Vedermödan (den Stora Bedrövelsen / det Stora Lidandet) Pre-tribulationism
2. Mitt i Vedermödan ---Medio-tributionalism
3 Efter Vedermödan ...Post-tributionalism

Jesu återkomst sker:
1.
2.
3.

 
Ska Guds församling gå genom vedermödan?
Världens förberedelse för Antikrist
Sältan är viktig
Jesus profetia: Den stora vedermödan & de sista dagarna – när?
När börjar den sista Årsveckan? - I Bibelns ljus - Berndt Isakssons hemsida
Tidstecken i Rymden 1 – The True Reformation
Börjar vedermödan nu i september? | Aletheia — Blogg & Tankesmedja
Aletheia - Wikipedia, the free encyclopedia
Blood moon eclipses: 2nd Coming in 2015?
Har vedermödan börjat? | Vad är sanning?
Pingstkyrkan i Hässleholm - Second Hand - Pingstkyrkan i Hässleholm
What are the strengths and weaknesses of the pretribulational view of the rapture (pretribulationism)?
mid tribulation - Sök på Google
pretribulation - Sök på Google
Articles - Prophecy - Rapture - Why I Believe in a Pre-Tribulation Rapture
posttribulation - Sök på Google
 The Bible Story
Theomatics - Wikipedia, the free encyclopedia
Angelfall.com
Angelfall.com
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar